Foto: Shutterstock
Ērts veids kā cūkgaļu sagatavot kopā ar rīsiem vienā pannā. Vispirms gaļu un dārzeņus pannā apbrūnina, bet pēc tam pannu liek cepeškrāsnī un visu cep gatavu, līdz cūkgaļa caurkarsusi un rīsi mīksti.
50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 cūkgaļas karbonādes ar kauliņu2 ĒKsviests1 neliels sīpols2 sarkanās vai dzeltenās paprikas2 burkāni200 mlrīsi0.5 TKpaprikas pulveris200 mlvistas buljons125 mlkarsts ūdens saujakapāti pētersīļi pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 170ºC. Smalki sagriež sīpolus, iztīra un nelielos kubiņos sagriež paprikas. Notīra un ripiņās sagriež burkānus.

2

Lielā pannā, kuru vēlāk varēs ielikt cepeškrāsnī, uz vidēji sēpcīgas uguns karsē sviestu. Karbonādes apkaisa ar sāli, melnajiem pipariem un liek karstā pannā, apcepot no katras puses apmēram 3 minūtes vai līdz gaļa apbrūnē. Gaļu izņem no pannas un noliek uz šķīvja.

3

Uz tās pašas pannas uzber sīpolus un apcep, līdz tie caurspīdīgi, pievieno paprikas un burkānus un ik pa brīdim apmaisot cep apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi kļūst viegli mīksti. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz sviestu. Tikmēr sakarsē buljonu un uzvāra kannā ūdeni.

4

Dārzeņos iemaisa rīsus un cep vēl apmēram minūti. Pielej buljonu un ūdeni, uzvāra. Samazina uguni un vāra apmēram 2 minūtes. Pannā liek atpakaļ karbonādes, nosedz pannu ar vāku vai ar foliju un liek karstā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes. Pirms pasniegšanas apkaisa ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!