Kad es vēl biju pavisam maza, manai mammai bija milzīgs sakņudārzs, kurā auga zaļie salāti, tomāti, ķirbji, pupiņas, pipari un daudzi citi dārzeņi. Mana mamma ir apbrīnojama dārzniece un īpaši labi viņai padevās cukini. Ražas laikā it visur bija cukini - viņa gatavoja cukīni maizi, pankūkas, kēksiņus.
5Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gšķēlēs sagriezts cukini300 ggurķi1 saujabazilika lapiņas100 mlolīveļļa pusglāze ledus100 gSkābs krējums pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Mēs ar brāli ātri vien aptvērām, ka jūlijā un augustā ēdiens ir jāpēta īpaši uzmanīgi, lai izvairītos no cukini. Bet tā kā mamma ir ļoti atjautīga, mums bieži vien kabacīši tika iemānīti. Tieši tagad ir īstais laiks, lai baudītu šos zaļos dārzeņus, kas aug supertempos, tādēļ tiem, kuri meklē aizvien jaunas idejas, kā pagatavot cukini, noderēs ātrā gaspačo recepte, kurā tomātu vietā ir... sauksim visi reizē - cukini!

2

Šajā gadalaikā manā dārzā it visur kuplo arī baziliks, tādēļ zupai pievienoju arī to, kā arī gurķus, skābo krējumu, nedaudz olīveļļas, lociņus un ledus sauju. Gatavošana gluži vienkārša - visu liek blenderī un nospiež ieslēgšanas pogu. Apmēram pēc minūtes atsvaidzinoši vasarīgā un brīnišķīgā cukini gaspačo zupa ir gatava! Pievieno nedaudz sāli un piparus pēc garšas un gatavs!

3

Pasniedzot šķīvjos, es mēdzu pievienot vēl nedaudz skābā krājuma, kā arī dekorēt ar bazilika lapiņām un smalki sagrieztiem lociņiem. Pievieno vēl pāris piles olīveļļas un ķeries pie baudīšanas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!