Foto: Shutterstock
Sātīgai maltītei cukīni vai kabaču sacepums ar makaroniem un gaļu.
45Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

cukini vai kabači Ķīniešu garšvielas olīveļļa vārīti makaroni ola baziliks burkāni maltā gaļa sāls garšvielas gaļai paprika tomāti Krievijas siers majonēze ķiploks

Sagatavošana

1

Sacep uz pannas cukīni (mazos, plānās ripiņās, lielos cukīni sagriežu ripiņās un ripiņas salmiņos), kuri iepriekš pastāvējuši 15 minūtes traukā samaisīti ar ķīniešu garšvielām un nedaudz olīveļļā, kad gatavi (palikuši mīksti, var nedaudz apbrūnināt) kārto stikla traukā.

2

Kā otru kārtu liek makaronus, kas jau iepriekš savārīti, ideāli, ja sajaukti ar olu un baziliku.

3

Uz pannas apcep sarīvētu burkānu, pieliek klāt malto gaļu un turpina cept, kad maltā gaļa vēl nav apbrūninājusies, pieber sāli un garšvielas gaļai, kad gatavs kārto pa virsu makaroniem.

4

Uz pannas apcep dzelteno papriku un pieliek klāt tomātus (ja svaigus, tad tomātu pastu nedaudz). Pievieno ungāru asās gulaša garšvielas , tā kā garšvielas asas, tad katrs asumu pēc savām izjūtām regulē. Apcepu un traukā pa virsu maltai gaļai izliek.

5

Sarīvē sieru, pieliek majonēzi, sāli (var iztikt arī bez), pēc garšas iespiež ķiploku, bet svarīgi, lai var just, ka ir un nedaudz saldo krējumu, atkarībā no tā cik daudz siera, jo ar šo masu ir jānosedz visa augšējā kārta. Visu uzlej pa virsu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 225*C.

6

Gatavs, kad virsējā kārta ir palikusi zeltaini brūna.

* ja ir vēlme, tad starp otro un trešo kārtu, vai jeb kuru citu, var likt sarīvētu sieru. Sanāk ļoti garšīgs sacepums, kas nav atstājis vienaldzīgu nevienu. Patīk tieši tas, ka sajaucas dažādas garšas, maigs ar asu. Balle garšas kārpiņām.

* uz to kantaino ar augstām malām trauku ("Pyrex", manējam komplektā nāca plastmasas vāks) sanāk 2 mazie (tagad veikalā, kas dabūjami) cukīni, aptuveni 300 g maltā gaļā, neliels burkāns, siers (200 g), 3 daiviņas ķiploka (bet tas katram individuāli), viena liela dzeltena paprika, tomāti savā sulā, sagriezti, mazā bundža, 1/3 paciņas makaronu.

* iepriekš sagatavoju visas sastāvdaļas un kamēr vienas gatavojas, otras kārtoju traukos.

Nav tik sarežģīti, kā izklausās un ir ātri, ja neskaita makaronu vārīšanu.

Iesūtīja: vandiine

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!