Foto: mosfood
Ļoti vienkārša un garšīga mājas cepumu recepte, kas neprasa daudz pūļu. Ātra gatavošana un neticami gards rezultāts - šos cepumus reizēm mēdz dēvēt par trīsstūrīšiem vai zosu kājiņām.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gbiezpiens150 gsviests300 gmilti1 ola1 TKcepamais pulveris4 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Sviestu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves un samaisa ar miltiem.

2

Sviestu un milta maisījumam pievieno cepamo pulveri, biezpienu un olu. Visu kārtīgi samīca, līdz izveidojas elastīga, ne pārāk cieta mīkla.

3

Gatavo mīklu sarullē, veidojot veltni, kuru sagriež vienādos, ne pārāk lielos gabaliņos.

4

Ķeras pie cepumu gatavošanas. Galdu vai darba virsmu pārkaisa ar miltiem - lai mīkla neliptu pie galda. Ņem mazos mīklas gabaliņus un plāni no abām pusēm izrullē, veidojot aplīti. Pienācis atbildīgākais brīdis - cukurs! Kā redzat, iepriekš mīklai cukurs netika pievienots, taču galu galā cepumi būs ļoti saldi! Izrullēto mīklas aplīti pārkaisa ar cukuru un pārloka uz pusēm. Šo pusīti vēlreiz pārkaisa ar cukuru un vēlreiz pārloka, rezultātā iegūstot cepumu, kas veidots no četrām mīklas kārtām.

5

Sagatavotos cepumus kārto uz cepampapīra vai folijas un liek cepeškrāsnī, 220 grādos. Cep, līdz izveidojusies kraukšķīgi brūna kārtiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!