Foto: Publicitātes attēli
Dagdas novada muzeja "Andrupenes lauku sēta" tradicionālās maizes recepti piesaka Dagdas Tūrisma informācijas centrs.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 lsilts ūdens1 ĒKmaizes ieraugs1 ĒKsāls0.5 glāzecukurs0.5 glāzelobītas saulespuķu sēklas0.5 glāzelinsēklas1 glāzekviešu klijas500 grudzu milti1 kgkviešu milti eļļa maizes formu ieziešanai

Sagatavošana

1

Siltā udenī izšķīdina ēdamkaroti dzīvā ierauga (pirmajai cepšanas reizei tas ir jāaizņemas no labiem draugiem, kas jau cep maizi, vai jāmēģina pagatavot pašam).

2

Tad liek klāt sāli, cukuru, lobītas saulespuķu sēklas, linsēklas, kviešu klijas, rudzu miltus un kviešu miltus. Visu sirsnīgi mīca ar rokām un noliek rūgt uz 12 stundām.

3

Padoms: miltu attiecību var variēt, tā padarot maizīti gaišāku, vai tumšāku.

4

Kad mīkla uzrūgusi, to liek ar eļļu ietaukotās formiņās un cep stundu 200 grādos.

Griež šķēlēs un bauda.

Neaizmirsti atstāt kriksīti uzrūgušās mīklas nākošajai cepšanas reizei! Ieraugu uzglabā ledusskapī kādā krūzītē apmēram nedēļu, tad atkal jācep maize, jo ieraugs var aiziet bojā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!