Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Pavisam itāliski salāti, pagatavoti no dārza pupiņām, kuras mēs saucam par cūku pupām. Tam visam klāt kas mazliet neparastāks – eļļā konservēti artišoki, bet finālā – garda pašu gatavota safrāna mērce.
20Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gdārza (cūku) pupiņu pākstis2 TKolīveļļa3 šalotes sīpoli2 ķiploka daiviņas0.5 TKčili pārslas2 TKrozīnes2 ĒKciedru rieksti15 gpiparmētras MĒRCEI:2 ĒKcitronu sula vai baltvīna etiķis1 šķipsnasafrāns1 TKmedus280 gartišoka gabaliņi olīveļļā

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci. Citronu sulu vai baltvīna etiķi liek nelielā pannā vai katliņā kopā ar safrāna "diedziņiem". Karsē 30 līdz 60 sekundes, līdz safrāns kļuvis mīksts un iekrāsojis šķidrumu.

2

Šķidrumu atdzesē un iemaisa tajā medu, kā arī piecas ēdamkarotes eļļu, kas ņemta no konservēto artišoku burciņas.

3

Pēc tam vāra dārza jeb cūku pupiņas – verdošā ūdenī aptuveni piecas minūtes. Nokāš un noskalo zem auksta ūdens. Tad noņem pupiņām pākstis.

4

Uz pannas uzsilda olīveļļu un apcep tajā sasmalcinātus šalotes sīpolus, līdz tie sāk karamelizēties. Pievieno sagrieztas ķiploka daiviņas un čili pārslas (vai pulveri), gatavo vēl pāris minūtes.

5

Konservētos artišokus nokāš (eļļu, kurā artišoki konservēti, vari izmantot citām mērcēm).

6

Artišokus liek salātu bļodā, pievieno pupiņas, kā arī karstā ūdenī uzbriedinātas rozīnes.

7

Salātiem pa virsu klāj apceptos sīpolus un ķiplokus, kā arī apgrauzdētus ciedru riekstus. Maltītei pievieno garšvielas un saplaisātas piparmētru lapiņas.

8

Salātos iemaisa mērci un pasniedz.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!