Foto: Publicitātes attēls

Antipasti, kas tulkojumā no itāļu valodas nozīmē "pirms maltītes", ir pirmais ēdiens, bez kā nav iedomājama kārtīga itāļu ēdienreize. Dārzeņu antipasti ir ļoti veselīga un viegla uzkoda, kurā harmoniski savienojas gan pikantās, gan saldskābās garšas. "Double Coffee" šefpavārs atklāj šī ēdiena pagatavošanas noslēpumus.

Ēdiena pagatavošanu ieteicams sākt ar mērces un marinādes sagatavošanu. Ja nav gatavas tzatziki mērces, to ir ļoti viegli pagatavot mājās. Viss, kas nepieciešams – svaigs gurķis, ķiploks, kazas siers, skābais krējums un jūras sāls.

45Minūtes
19Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gurķis20 gkazas siers1 TKjūras sāls20 gskābais krējums1 ķiploka daiviņa20 golīveļļa10 gsojas mērce timiāns baziliks1 ķiploka daiviņa1 TKcitrona sula baklažāns cukīni50 gķirštomāti selerijas kāts sarkanā paprika1 šķēlemaize1 saujalapu salāti50 gbiezpiens

Sagatavošana

1

Gurķi sagriež smalkos gabaliņos, klāt pievieno jūras sāli, kazas sieru, skābo krējumu un sasmalcinātu ķiploku. Izmaisa līdz viendabīgai masai un ļauj ievilkties.

2

Tad sāk gatavot dārzeņu marinādi – bļodā ielej olīveļļu, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, sausās garšvielas, citrona sulu un sojas mērci. Visas sastāvdaļas izmaisa rūpīgi, lai ir viendabīga masa. Īpatnēju garšu marinādei piešķirs svaigs baziliks vai ķimenes.

3

Kad marināde ir gatava, šķēlēs sagriež cukīni, baklažānu, selerijas kātu un papriku. Klāt pievieno arī uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus.

4

Sagrieztus dārzeņus liek bļodā, uzlej virsū iepriekš sagatavoto dārzeņu marinādi un rūpīgi samaisa, lai marināde nosedz visus dārzeņus.

5

Uz karstas pannas cep baklažānus un cukīni. Dārzeņus jāapcep no abām pusēm līdz tie ir apbrūnējuši gaiši.

6

Kad baklažāni un cukīni ir apcepti, tos noņem no pannas un to vietā liek cepties papriku un seleriju. Pēdējos cep tomātus, jo tie būs gatavi visātrāk.

7

Apceptos dārzeņus ieliek bļodiņā un viegli apmaisa.

8

Kamēr dārzeņi atdziest, sviestā apcep maizi, līdz tai ir kraukšķīga garoziņa.

9

Pasniedz ēdienu: uz šķīvja vidū liek salātu maisījumu. Salātiem uzlej tzatziki mērci un kaudzītē saliek apceptus dārzeņus. Uz šķīvja malas uzliek sviestā apceptās maizītes. Vēl pilnīgākai garšas buķetei, ēdienam pievieno graudaino biezpienu, servējot to salātiem virsū.

Antipasti ieteicams baudīt kopā ar sarkano vīnu, kas bagātinās dārzeņu garšu un padarīs to izteiktāku. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!