Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīgas un gardas tītara gaļas bumbiņas, pasniegtas kopā ar cukīni un balto redīsu nūdelēm, kas sajauktas ar konservētu tomātu mērci. Veselīgi, gardi un interesanti – trīsvienība, kas padara ikvienu maltīti lielisku.
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
GAĻAS BUMBIŅĀM:500 gtītara maltā gaļa1 ĒKitāļu garšvielu maisījums sāls pipari1 sīpols1 ķiploka daiviņa TOMĀTU MĒRCEI:1 ĒKolīveļļa1 sīpols1 ĒK‘chipotle’ asā pasta, piemēram, Santa Maria400 gkonservēti tomāti saujabaziliks DĀRZEŅU NŪDELĒM:500 gbaltie redīsi500 gcukīni PIEDERUMI: žuljēna mizojamais nazītis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Tītara malto gaļu sajauc ar garšvielu maisījumu, sāli, pipariem, sasmalcinātu sīpolu un saspiestu ķiploka daiviņu. Maltās gaļas masu savirpina plaukstās, veidojot gaļas bumbiņas.

3

Cepamo pannu izklāj ar cepampapīru, izkārto uz tā gaļas bumbiņas un liek pannu cepeškrāsnī. Tītara gaļas bumbiņas cep 20 minūtes, pusceļā apgriežot tās otrādi, lai gaļa viscaur apbrūnētu.

4

Paralēli gatavo mērci – pannā uzkarsē eļļu, pievieno sakapātu sīpolu un apcep dažas minūtes, līdz tas ir mīksts. Pievieno chipotle pastu, konservētos tomātus un dažas bazilika lapas. Visu apcep piecas minūtes.

5

Gatavo dārzeņu nūdeles – redīsus un cukīni nomizo. Pēc tam ar žuljēna mizojamo nazīti "samizo" dārzeņus smalkās, nūdelēm līdzīgās strēmelītēs. Cukīni un balto redīsu nūdeles izkārto uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī un apsilda aptuveni trīs minūtes.

6

Dārzeņu nūdeles pēc tam iemaisa siltajā tomātu mērcē. Nūdeles pasniedz šķīvjos, pa virsu liekot tītara gaļas bumbiņas. Dekorē ar bazilika lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!