Foto: Shutterstock
Īpaši izsmalcinātai maltītei – garda dārzeņu zupa Toskānas gaumē, kura, pateicoties plaucētajai olai un cietā siera piedevai, ir īpaši krēmīga un sātīga. Tradicionāli šo zupu pasniedz ar zeltaini apceptu baltmaizes grauzdiņu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 sīpoli2 saldie sarkanie pipari1 seleriju sakne1 kgtomāti4 ĒKolīveļļa1 lūdens6 olas4 ĒKParmezāna siers8 šķēlesnelielas franču baltmaizes

Sagatavošana

1

Sīpolus nomizo, sagriež kubiņos, saldos piparus – salmiņos, seleriju – plāksnītēs.

2

Tomātiem izņem sēklotni, sagriež kubiņos.

3

Padoms: Vari aizstāt tomātus ar konservētajiem tomātiem.

4

Cep sīpolus eļļā, līdz tie caurspīdīgi, pievieno piparus, seleriju un beigās tomātus.

5

Visu apcep, liek katlā un sautē apmēram 10 minūtes. Ūdeni uzvāra, uzlej dārzeņiem. Zupai pievieno sāli, piparus un vāra 10 minūtes.

6

Maizi apcep gaiši zeltainu. Kad zupa gatava, tajā pa vienai uzmanīgi ieslidina no čaumalām atbrīvotas olas un uz nelielas uguns turpina vārīt zupu, līdz baltums sāk sarecēt, bet dzeltenums vēl ir krēmīgs.

7

Grauzdiņu liek šķīvī, pārlej ar karstu zupu tā, lai katra ēdāja šķīvī ir arī ola. Pārkaisa ar rīvētu sieru un nekavējoties pasniedz.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!