Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gards un sīrupains pīrāgs, kura kraukšķīgajā garoziņā pildītas, ar cukura sīrupu sajauktas dateles un pekanrieksti. Lieliski garšos kopā ar karstu tēju labā kompānijā.
90Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 16
MĪKLAI:300 mlmilti30 mlpūdercukurs1 šķipsnasāls60 gsviests40 mlledusauksts ūdens1 ĒKcitronu sula PILDĪJUMAM:200 mltumšais cukura sīrups60 gbrūnais cukurs45 mlmilti1 ĒKvaniļas ekstrakts1 šķipsnasāls4 gab.lielas olas150 gpekanrieksti125 gdateles bez kauliņiem

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu: bļodā sajauc miltus ar cukuru un sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu, kuru ar rokām iemīca miltos, lai veidotos lielas drupačas.

2

Aukstu ūdeni sajauc ar citronu sulu un pēc tam pievieno miltu masai. Sastāvdaļas maisa, līdz izveidojusies vienmērīga mīkla.

3

Mīklu izrullē aptuveni 28 centimetrus lielā aplī, aptin ar pārtikas plēvi un ieliek uz desmit minūtēm saldētavā.

4

Pēc tam mīklu izklāj ietaukotā cepamajā formā, ar pirkstiem piespiežot to formas pamatnei – kamēr tiek gatavots pildījums, formu liek ledusskapī kārtīgi atdzist.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160oC.

6

Gatavo pildījumu: lielā bļodā cukura sīrupu sajauc ar brūno cukuru, miltiem, vaniļas ekstraktu, sāli un olām, līdz iegūta vienmērīga masa.

7

Sīrupainajā olu masā piejauc sasmalcinātus pekanriekstus (dažus no nepieciešamajiem riekstiem atstāj veselus dekorēšanai) un sakapātas dateles. Masu pilda cepamajā formā virs mīklas.

8

Virsmu izdekorē ar veselajiem pekanriekstiem un pēc tam liek pīrāgu cepties cepeškrāsnī. Pīrāgu cep aptuveni stundu, līdz mīklas garoziņa kļuvusi zeltaina.

9

Pirms pasniegšanas atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!