Foto: DELFI
Ja tu dievini šokolādi, dievināsi arī šos cepumus. Tie ir gluži kā brauniji, tikai plānāki, nedaudz kraukšķīgāki, un pie glāzes piena garšos debešķīgi! Vienīgā bēda, vairāk par diviem grūti apēst, jo ir ļoti sātīgi, bet varbūt labi, ka tā.
30Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gtumšā šokolāde60 gsviests2 gab.olas150 gcukurs60 gmilti1 TKkakao pulveris0.5 TKsāls1 TKCepamais pulveris

Sagatavošana

1

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu, ik pa brīdim apmaisot, lai šokolāde nepiedeg. Svarīgi kausēt ūdens peldē (katliņā ar ūdeni ielikta bļodiņa) karstajos tvaikos, citādi šokolāde piedegs un nekas vairs nebūs labojams. Kad masa izkususi, apmaisi un noliec malā nedaudz padzist.

2

Lielā bļodā saputo olas gaisīgā masā ar miksera palīdzību vai putojamo slotiņu. Pēc tam pievieno cukuru un saputo jau gaišā un gaisīgā masā.

3

Izkausēto šokolādi ar sviestu mazā strūklā pielej saputotajām olām un uzmanīgi iecilā ar karoti vai silikona lāpstiņu. Nekādā gadījumā neputo! Kad viss puslīdz sajaucies, iemaisi visas sausās sastāvdaļas un vieglām kustībām iecilā. Masa šķitīs šķidra, taču pēc atdzesēšanas tā kļūs stingra. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī uz pusotru stundu.

4

Pēc tam mīklai jābūt ķepīgai, bet stingrai.

5

Uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, izkārto mīklas pikučus, ievērojot distanci vismaz 5 cm, jo cepoties tie plūdīs.

6

Cep 180 grādos 10 minūtes. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj cepumiem atdzist uz restītēm.

7

No šī daudzuma sanāks aptuveni 10 liela izmēra cepumi vai 15 mazāki, atkarībā no tā, cik lielus mīklas pikučus liksi uz pannas. Ieteicams katru pannu cept atsevišķi – kamēr viena panna cepas, pa to laiku saliec nākamos mīklas pikučus uz otras pannas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!