Foto: Shutterstock
Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.

Sacepumu var cept nelielās porciju panniņās vai podiņos, ja tādi ir mājās, vai vienā lielākā formā.

45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
4 kartupeļi1 burkāns1 sīpols1 ķiploka daiviņa eļļa (cepšanai)400 gkonservētas pupiņas (tomātu mērcē)2 ĒKskābs krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari4 desiņas saujadilles

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C, sagatavo sacepuma formu vai formas, to viegli ietaukojot.

2

Nomizo kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos, noglabā ūdenī. Notīra un pusripiņās sagriež burkānu. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku.

3

Karsē pannu ar eļļu un apcep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgs. Pēc tam pannā liek burkānus un apcep zeltainus, pievieno ķiploku un kartupeļus un karsē, līdz kartupeļi gandrīz gatavi.

4

Bļodā sajauc apceptos dārzeņus ar pupiņām, iemaisa skābo krējumu, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus. Dārzeņu maisījumu pilda cepamajā formā, pa virsu liekot desiņas. Liek formu karstā cepeškrāsnī un cep līdz desiņas brūnas un gatavas, aptuveni 20 minūtes.

5

Pasniedzot uzkaisa svaigus zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!