Skapī stāvēja dažas šokolādes tāfelītes, kuras sen jau čukstēja, ka vajag tās izlietot. Kūku cept? Mafinus? Galu galā izlēmu, ka ehh... kas mājās ir, ar to cepšu kaut ko. Sanāca dievīgi labs kēkss, kuru var ēst gan siltu, gan aukstu.
80Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
400 gšokolāde6 ĒKkakao pulveris270 mljogurts200 gmargarīns5 olas1 glāzecukurs2 glāzesmilti1 ĒKcepamais pulveris vaniļas esence rums

Sagatavošana

1

Vispirms ūdens peldē izkausē margarīnu un pievieno 2 tāfelītes šokolādes. Man bija kaut kāda piena šokolāde ar sojas piejaukumu. Bet šeit noteikti var izvēlēties ko kvalitatīvāku. Kad šokolāde izkususi, pievienojam labi daudz kakao, es liku kādas 6 ēdamkarotes un beigās pievienoju rumu. Lēju uz aci - kādus 70 ml pilnīgi noteikti. Pēc tam to atliek malā.

2

Bļodā iesit piecas olas un pievieno glāzi cukura. Man bija 200 ml glāze, bez kaudzes. Sakuļ gaiši dzeltenā masā. Tad pievieno jogurtu. Šeit var izmantot jebkuru jogurtu, kāds ir. Man bija 2 x 135 ml mazie Valmieras jogurti ar persikiem. Tos tad liku klāt. Samaisīju un lēju klāt šokolādes masu. Kārtīgi samaisīju, pievienoju nedaudz vaniļas esences un 2 glāzes, jau atkal 200 ml, bez kaudzes miltu un nepilnu ēdamkaroti cepamā pulvera.

3

Mīkla sanāk krējuma konsistencē. Pēc tam sadrupināju atlikušo šokolādi un iemaisīju mīklā. Lēju ietaukotā kēksa formā un cepu 200 grādos kādu stundu. Gatavības pārbaude ar kociņu - sauss, tātad gatavs.

4

Var servēt galdā karstu tā aukstu. Es nenocietos un nogriezu gabalu karstu. Pietrūka vien vaniļas mērces vai saldējuma, ar ko šo kēksu baudīt. Sajūta, ka ēd karstu šokolādi. Auksts lieliski garšo tāpat.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!