Foto: Shutterstock
Orzo pasta ir īpaši piemērota ātrām maltītēm. Tās graudiņi līdzinās rīsiem, bet pasta ir ātrāk pagatavojama, turklāt bez riska, ka tā varētu saķept, veidojot nebaudāmu biezputru. Sekojot receptes norādījumiem, mazāk kā pusstundas laikā varēsi pagatavot gan aromātisku pamatēdienu, gan – pievienojot lielāku buljona vai ūdens daudzumu – arī gardu un spēcinošu vistas zupiņu Itālijas garšu noskaņās.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gorzo pasta1 neliels burkāns0.5 sīpoli2 ķiploku daiviņas saujabaziliks1 vistas fileja1 ĒKsviests pēc garšassāls pēc garšaspipari citrons pēc garšaspētersīļi

Sagatavošana

1

Burkānu nomizo un sarīvē. Ķiploka daiviņas nomizo un sakapā. Sīpolu nomizo un sīki sakapā. Fileju sagriež gabaliņos. Bazilikam atdala lapiņas. Elektriskajā tējkannā uzvāra ūdeni.

2

Katliņā izkausē sviestu, liek cepties burkānus, sīpolus un ķiplokus. Pēc 2 minūtēm pievieno pastu, gaļu un visu pārlej ar ūdeni tā, lai pasta būtu nosegta vismaz divu pirkstu platumā.

3

Ik pa laikam apmaisot, vāra pastu aptuveni 10 minūtes, līdz tā ir gatava. Ja nepieciešams, ik pa laikam pievieno vēl ūdeni.

4

Padoms: ja pievienosi lielāku daudzumu buljona vai ūdens, iegūsi gardu biezzupu.

5

Kad pasta gatava, ēdienā iemaisa bazilika lapiņas, kapātus pētersīļus, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu. Pievieno arī sāli, cukuru un piparus.

6

Padoms: īsi pirms pasniegšanas pastā var iemaisīt arī spinātu lapiņas vai skābenes.

7

Ja vēlas, pirms pasniegšanas pastu var papildināt ar karoti fetas siera vai rīvētu cieto sieru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!