Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Gardas tartaletes ar drupanu mīklas garoziņu un sulīgu divu sieru pildījumu, kas papildināts ar saulē kaltētiem tomātiem. Recepte no bloga "Gards, ka nenoēsties!" krājumiem.

Gatavo mīklu. Sviestu saberž ar miltiem, pievieno cukuru, sāli un olas dzeltenumu, kārtīgi samīca. Pēc nepieciešamības pievieno ļoti aukstu ūdeni tik daudz, lai mīkla ir nedaudz drupena, bet labi veļas bumbā. Gatavo bumbu liek ledusskapī uz vismaz stundu.

Gatavo pildījumu. Smalki sarīvē Parmas sieru un samaisa ar rikotu, olu un pipariem. Pievieno vienu sakapātu tomātu, pirms tam lieko eļļu noslaukot salvetē.

Atdzesēto mīklu izrullē pēc iespējas plānāku. Izgriež aplīšus, kas ir nedaudz lielāki par formiņām, ko izmantosim un ieklājam mīklu formiņās. Šim nolūkam var izmantot glāzi vai krūzi ar plānām maliņām, ja nav pieejami speciāli rīki.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C.

Liek tartaletes krāsnī un cep līdz zeltainam brūnumam – aptuveni 15 minūtes. Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un pilda ar sagatavoto masu. Katru tartaleti papildina ar kaltēta tomāta strēmeli un liek atpakaļ krāsnī uz 12–15 minūtēm.

Izņem no krāsns, atdzesē aptuveni 10 minūtes formās, tad liek uz restītes. Pasniedz aukstas.

Lai gards, ka nenoēsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!