Foto: DELFI
Brīdinu – dikti trekns un grēcīgs. Un ļoti, ļoti garšīgs.

Visas sastāvdaļas paredzētas taisnstūra formai ~ 22x32 cm.

60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

330 gsviests250 gtumšā šokolāde350 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts6 olas300 gmilti1.5 TKsāls45 gkakao200 gsmalki šokolādes gabaliņi SĀĻAJAI KARAMELEI:300 gcukurs180 mlūdens300 mlsaldais krējums2 TKjūras sāls graudiņi

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo brūnīti. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu. Kad masa vienmērīga, pārlej lielā bļodā, kur jaukt mīklu.

2

Iemaisa šokolādes masā cukuru, vaniļu un sāli. Visu samaisa, līdz cukurs pakusis un nav vairs tik graudains.

3

Tad pa vienai (!) mīklā iemaisa olas. Pieber kakao, miltus un iecilā mīklā, bet nepārmaisa. Beigās mīklā uzmanīgi iecilā sasmalcinātas šokolādes gabaliņus, lej brūnīša mīklu ar cepampapīru izklātā veidnē.

4

Brūnīti cep krāsnī 180 grādos 30 minūtes. Izņem no krāsns un padzesē, pirms lej virsū karameli.

5

Gatavo sāļo karameli. Katliņā ber cukuru, pielej ūdeni un karsē uz vidējas uguns (keramiskajai plītij cipars 6). Ļauj cukuram kust nemaisot, līdz ir brūni dzintaraina krāsa.

6

Karameli ņem nost no plīts un pa nelielām porcijām pielej saldo krējumu, pēc katras pievienošanas rūpīgi apmaisot. Kad karamele vienmērīga, pieber sāli un maisa vēl kādu laiciņu, līdz atdziest un ir lēni tekoša konsistence.

7

Sāļo karameli beigās pārlej padzisušam brūnītim, lai notek pa visu garduma virsmu. Pāri pārkaisa jūras sāls graudiņus. Gatavs!

Izcili garšīgi ar aukstu pienu, ja brūnītis vēl tikko silts. Nākamajā dienā būs debešķīgs ar lielu krūzi kapučīno. Bet man vislabāk garšoja, piedzerot kefīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!