Foto: Shutterstock
Maigs, gaisīgs un netverams. Pasniedzams uzreiz, tiklīdz izņemts no krāsns. Tādēļ visu ēdāju uzmanībai ir jābūt veltītai suflē. Nekādas runas vairs! Suflē var pasniegt ar sakultu putukrējumu vai saldējumu.

Dotais produktu daudzums ir piemērots 5 maziem trauciņiem (180 ml).

45Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
DZĒRVEŅU MĒRCEI:300 gdzērvenes1 liela apelsīna smalki rīvēta miziņa un sula75 gcukurs SUFLĒ:30 gsviests100 mlcukurs (papildu cukurs formiņu sagatavošanai)4 lielu olu baltumi100 mldzērveņu mērce

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo dzērveņu mērci. Mērces katliņā ieber dzērvenes, pievieno smalki rīvētu apelsīna miziņu, sulu un cukuru. Silda uz lēnas uguns, līdz dzērvenes sāk plīst pušu. Dzērvenes sablendē un izkāš caur sietiņu. Iegūtajai masai ļauj atdzist. Suflē gatavošanai būs vajadzīgi tikai 100 ml, pārējo mērci var izmantot kā piedevu cepetim.

2

Gatavo suflē. Liek karsēties cepeškrāsni uz 165°C. Sagatavo piecas suflē formiņas, tās bagātīgi iesmērējot ar sviestu, pēc tam tās bagātīgi izkaisa ar cukuru, lieko izberot laukā. Formiņas liek uz cepamās plāts.

3

Olu baltumus sakuļ stīvās putās, pievieno pa daļām cukuru (vienā reizē vienu ēdamkaroti), turpinot kult, līdz veidojas spīdīgi, biezi olbaltumi.

4

Sakultos baltumus iemaisa dzērveņu mērcē. Vispirms iemaisa nelielu daudzumu, pēc tam iecilā pārējos baltumus. Sadala mīklu pa trauciņiem.

5

Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz suflē pacēlies un kļuvis viegli zeltains. Krāsns durtiņas šajā laikā nedrīkst virināt! Pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!