Foto: Shutterstock
Burvīga dzērveņu un ābolu mērce, ko pasniegt ar cepešiem. Šādu mērci var laicīgi sagatavot, iepildīt nelielās, glītās burciņās un pasniegt draugiem kā Ziemassvētku dāvaniņu.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

šķipsnamalts kardamons šķipsnamalts ingvers šķipsnakanēlis šķipsnamaltas krustnagliņas šķipsnamalti smaržīgie pipari1 apelsīns500 gsarkanie sīpoli1 kgāboli (nomizoti, bez serdēm)300 gcukurs350 mlsarkanvīna etiķis600 gdzērvenes

Sagatavošana

1

Visas aromātiskās garšvielas liek dzirnaviņās un samaļ pulverī. Iznākumā vajadzētu iegūt apmēram vienu ēdamkaroti garšvielu pulvera. Apelsīnam smalki norīvē miziņu un izspiež sulu.

2

Nomizo sīpolus un sagriež stienīšos, ieber katlā. Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež gabaliņos un pievieno sīpoliem. Pievieno maltās garšvielas, apelsīna miziņu, sulu un sarkanvīna etiķi. Katlu liek uz uguns un karsē, līdz sīpoli un āboli šķīst laukā. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdeni.

3

Katlā ieber dzērvenes un turpina karsēt, līdz dzērvenes jūk laukā. Pievieno cukuru, uzvāra un apmaisot turpina karsēt vēl 5 minūtes. Karstu mērci pilda tīrās burkās. Visgaršīgākā tā būs apmēram pēc mēneša, kad visas garšas būs sadraudzējušās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!