Foto: Shutterstock

Tik kārdinošs un mājīgs ziemas deserts – dzērveņu un apelsīnu mērce ar putukrējumu un cukurotām dzērvenēm. Tās vari nopirkt gatavas vai iepriekšējā dienā pagatavot mājās, izmantojot šo recepti dzērvenēm pūdercukurā.

45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gdzērvenes200 mlūdens200 mlapelsīnu sula75 gMuskovado cukurs2 TKkartupeļu ciete225 mlsaldais krējums1 TKcukurs saujadzērvenes pūdercukurā

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo dzērveņu un apelsīnu mērci. Dzērvenes aplej ar ūdeni un uzvāra. Uz nelielas uguns tās vāra, līdz ogas sāk sprāgt pušu. Dzērvenes nokāš, šķidrumu saglabājot. Dažas veselākas dzērvenes noglabā vēlākai pievienošanai pie mērces, bet pārējās sietiņā rūpīgi izspaida, lai iegūtu pēc iespējas vairāk ogu mīkstuma. Sajauc ar nokāsto ūdeni.

2

Pievieno dzērveņu ūdenim apelsīnu sulu, noglabātās dzērvenes un cukuru, uzvāra. Nelielā krūzītē kartupeļu cieti aplej ar nelielu ūdens daudzumu, izmaisa un ielej dzērveņu mērcē. Maisot karsē, bet nevāra, līdzko uzsitas mazs burbulītis, ņem nost no uguns. Atdzesē.

3

Īsi pirms deserta pasniegšanas, sakuļ putukrējumu. Aukstu mērci sadala porciju trauciņos, pa virsu liek putukrējumu un rotā ar cukurotām dzērvenēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!