Foto: DELFI
Pārsteidz viesus, uz svētku galda liekot kūpošu tefteļu bļodu. To novērtēs arī izlepušākie ēdāji, ātri vien stiepjot roku pēc papildporcijas.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gmalta tītara gaļa100 gvārīti rīsi1 gab.ola3 gab.burkāni1 gab.sīpols2 gab.saldā paprika4 gab.ķiploka daiviņas200 mlvistas buljons200 gskābais krējums3 ĒKtomātu pasta1 gab.lauru lapa pēc garšaspētersīļi3 gab.smaržīgie pipari0.5 TKsāls pēc garšasmalti melnie pipari, karijs, muskatrieksts, paprikas pulveris

Sagatavošana

1

Tītara malto gaļu samīca ar sāli, pipariem, maltu papriku un muskatriekstu. Pievieno olu, piespiež vienu ķiploka daiviņu.

2

Uz rupjākās rīves sarīvē divus burkānus, pievieno gaļai un rūpīgi samīca.

3

Pievieno vārītos rīsus un turpina mīcīšanu.

4

Pannā uzkarsē eļļu. Ar rokām saviļā apaļas lodītes un cep tās uz vidēji lielas uguns. Kad viena puse apcepusies, tefteļus negriež uz otru pusi kā kotletes, bet uzmanīgi viļā pēc kārtas uz visiem četriem sāniem, lai saglabātu to apaļo formu.

5

Apbrūninātos tefteļus liek katliņā. Pievieno smaržīgos piparus, vienu ripiņās sagrieztu burkānu, lielos gabalos sakapātu sīpolu, sagrieztu papriku un atlikušās trīs ķiploka daiviņas.

6

Visu pārlej ar buljonu, uzliek vāku un visu sutina piecas minūtes. Buljonam nav jāpārklāj visi tefteļi, nevārām taču zupu!

7

Tad pieliek skābo krējumu, tomātu pastu, kariju un lauru lapu, visu lēnītēm apmaisa, lai "netraumētu" tefteļus, un zem vāka sautē vēl desmit minūtes.

8

Tefteļus pasniedz ar kartupeļu biezeni. Rotā ar sagrieztiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!