Foto: Shutterstock
Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI:200 gauzu pārslu cepumi2 ĒKkokosriekstu skaidiņas125 gsviests PILDĪJUMAM:4 TKželatīns4 ĒKūdens400 gkrēmsiers50 gcukurs1 gab.laims2 ĒKgaišais rums100 mlananasu sula250 mlsaldais krējums

Sagatavošana

1

Vispirms blenderī, virtuves kombainā vai kā citādi sasmalcini cepumus smalkās drupačās. Samaisi tās kopā ar izkausētu sviestu un kokosriekstu skaidiņām. Iepildi masu kūkas veidnē (25 cm diametrs), kur ieklāts cepamais papīrs, ar pirkstiem masu stingri izlīdzini. Liec ledusskapī uz stundu sastingt.

2

Nelielā bļodiņā želatīnam uzlej ūdeni un atstāj uzbriest. Kad tas uzbriedis, karstumizturīgu bļodu liec ūdens peldē un izkausē želatīnu.

3

Bļodā liec krēmsieru ar cukuru, laima sulu, daļu sarīvētu laima miziņu, rumu, ananasu sulu un sakul krēmīgā masā. Izkausētajam želatīnam pievieno karoti krēmsiera masas un ar putojamo slotiņu samaisi. Tad šo masu pievieno lielajai krēmsiera bļodai un kārtīgi iemaisi.

4

Atsevišķā bļodiņā saputo saldo krējumu vidēji stingrās putās un viegli iecilā krēmsiera masā.

5

Sagatavoto masu lej virsū sastingušajai cepumu masai, ar karoti izlīdzini. Liec ledusskapī sastingt vismaz uz 5 stundām. Dekorē ar sarīvētu laima miziņu, kokosriekstu skaidiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!