Foto: DELFI
Elementāri šie cepumi ir tāpēc, ka vajadzīgās sastāvdaļas viegli atcerēties: milti, siers un sviests jāizmanto vienādā daudzumā. Vienalga, cik lielu porciju gatavosi, cepumi nevar nesanākt.
40Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gsiers (Holandes vai Krievijas)200 gsviests200 gmilti1 ĒKpaprikas pulveris šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno mīkstu (ne izkausētu) sviestu, miltus, sāli, paprikas pulveri* un visu mīca kopā viendabīgā masā līdzīgi kā smilšu mīklu.

2

Centies mīklu pārlieku nepārmīcīt, citādi cepumi zaudēs savu trauslumu.

3

Kad mīkla savelta bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu vai ilgāku laiku.

4

Mīklu sadala vairākās mazās bumbiņās, katru izrullē garā "desā". Sagriež mīklu nelielos gabalos, katru izrullējot un izveidojot radziņa formā.

5

Cepumus liek uz plāts, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru. Ja vēlas, var katru cepumu iegremdēt sezama sēkliņās, tad tie cepoties iegūs patīkamu kraukšķi.

6

Cep līdz 180 grādiem iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10-15 minūtes vai tik ilgi, līdz cepumi kļuvuši zeltaini brūni.

Paprikas pulveri var arī nepievienot, taču tas cepumiem piešķirs gan patīkamu garšu, gan arī krāsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!