Foto: Shutterstock

Piedāvājam Itālijas klasiku fettuccini Alfredo. To ir ļoti viegli pagatavot, šim ēdienam ir tikai trīs sastāvdaļas, bet tas ir ļoti bagātīgs, sātīgs un pa īstam baudāms tikai šāds – trekns un sātīgs. Taupi šo recepti īpašam gadījumam, jo tā ir ļoti garda. Parmezāna sieru labāk pērc gabalā, nevis jau sarīvētu. Siers ir dārgs un eksluzīvs, bet īstā parmezāna siera burvība ir izbaudāma tikai to rīvējot īsi pirms gatavošanas. Protams, šo sieru var aizstāt arī ar citiem kvalitatīviem cietajiem sieriem, bet noteikti izvēlies cieto sieru.

20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
200 gspageti200 gsviests istabas temperatūrā200 gparmezāna siers pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari zaļumi

Sagatavošana

1

Liek vārīties sālsūdeni spageti vārīšanai. Lielākā bļodā, kur vēlāk varēs ietilpināt vārītos spageti, smalki sarīvē sieru, sajauc un kārtīgi sakuļ ar mīksto sviestu.

2

Kad ūdens vārās, iegremdē spageti un vāra līdz gandrīz mīksti (al dente). Spageti nedrīkst pārvārīt, tiem nedaudz jāpretojas, kad tos kož ar zobiem.

3

Ar krūzīti nedaudz iesmeļ spageti ūdeni un noglabā. Gatavos spageti nokāš un liek bļodā ar siera sviesta masu. Ja nepieciešams, lai spageti būtu vijīgāki, nedaudz pievieno spageti ūdeni.

4

Kārto porcijas, spageti uzmaļ svaigi maltus melnos piparus, pārkaisa zaļumus. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!