Foto: Publicitātes foto
Klasisks rasols ir viens no biežāk gatavotajiem svētku ēdieniem, bet parasti tas asociējas ar kaut ko treknu un neveselīgu – šī recepte pierāda, ka rasols, aizstājot dažas sastāvdaļas ar veselīgākām alternatīvām un majonēzes vietā pagatavojot vieglu mērci, var būt gan veselīgs, gan vienkārši pagatavojams, gan tikpat garšīgs, kā ierasts! Recepti sadarbībā ar ''Elvi'' piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 vārīti vistu stilbiņi (bez ādas)2 lieli, ar mizu vārīti kartupeļi2 ar mizu vārīti burkāni4 vārītas olas200 gkonservēti zaļie zirnīši4 marinēti gurķi1 sīpols MĒRCEI:300 ggrieķu jogurts1 ĒKDižonas sinepes1 ĒKcitronu sula4 ĒKrapšu eļļa1 ĒKsojas mērce pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari

Sagatavošana

1

Lielā bļodā gatavo mērci. Kārtīgi samaisa kopā visas sastāvdaļas, lai iegūtu viendabīgu masu. Iegūto mērci pagaršo, un, ja nepieciešams, tai pievieno vēl sinepes vai garšvielas. Gatavas mērces garšai jāatgādina pierastās majonēzes garša.

2

Vārīto vistas gaļu atdala no kauliem, sagriež smalkos kubiņos. Vistas gaļa rasolā aizvieto ierasto desu, bet vienlaikus padara rasolu veselīgāku.

3

Smalkos kubiņos sagriež arī kartupeļus, burkānus, olas un gurķus. Ļoti smalki sakapā sīpolu (to rasolam var arī nepievienot).

4

Visas sagrieztās sastāvdaļa samaisa, pievieno masai konservētos zaļos zirnīšus, pirms tam nolejot zirnīšiem lieko šķidrumu. Salātus aplej ar sākumā pagatavoto mērci un kārtīgi samaisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!