Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.
15Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmellenes bezē cepumi300 mlsaldais krējums1.5 ĒKpūdercukurs1 TKvaniļas ekstrakts

Sagatavošana

1

Mellenes noskalo un nosusina. Bezē cepumus sadrupina lielās drupačās.

2

Lielā bļodā ielej aukstu saldo krējumu, pievieno vaniļas ekstraktu un pūdercukuru. Saputo stingrās putukrējuma putās.

3

Sagatavo četrus deserta traukus vai glāzes. Vispirms pamatnē ieber nedaudz sadrupināto bezē cepumu, tad uzkaisa mellenes. Mellenēm virsū liek krietnu ēdamkaroti putukrējuma.

4

Šādā secībā sapilda glāzes līdz augšai pilnas.

5

Desertu pasniedz uzreiz vai nedaudz atdzesē ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!