Foto: Shutterstock
Šī Itālijas noskaņas maize labi garšos gan karsta, gan jau atdzisusi nākamajā dienā. Mērcē to olīveļļā, pesto vai apzied ar kādu gardu smēriņu.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gkviešu milti100 gauzu pārslas2 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls olīvas50 gsaulē kaltēti tomāti2 gab.rozmarīna zariņi100 grīvēts cietais siers50 geļļa200 gauksts piens vai ūdens

Sagatavošana

1

Samaisa kviešu miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri un sāli.

2

Sagriež olīvas riņķīšos, sasmalcina saulē kaltētos tomātus un rozmarīna lapiņas.

3

Miltu maisījumam pievieno pienu vai ūdeni, olīvas, tomātus, eļļu un rīvēto sieru. Samaisa viendabīgu mīklu, bet nemīca.

4

Liek uz cepešpannas un izlīdzina pa visu pannu, vislabāk ar slapju vai eļļainu roku.

5

Sakarsē krāsni 230 grādus karstu.

6

Cep cepeškrāsnī, vidējo restīšu līmenī aptuveni 15 minūtes vai tik ilgi, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

Plēš gabalos vēl siltu un bauda tikko ceptu vai atdzesētu pasniedz sagrieztu šķēlēs.
Iesūtīja: Cherry night

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!