Foto: DELFI
Ebreju virtuvē iecienītais foršmaks jeb siļķu pastēte pēc garšas līdzinās siļķei kažokā, bet ir daudz vienkāršāk pagatavojams. Īpaši labi tā garšos kā dūšu piesienoša uzkoda pie stiprāka mēriņa, bet ne mazāk labi foršmaks sader arī ar latviešu virtuves klasiku – vārītiem kartupeļiem un biezpienu.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
240 gtradicionālā siļķu fileja eļļā ar Himalaju sāli1 gab.sīpols, vidēji liels1 gab.ābols, vidēji liels3 gab.olas2 šķēlesbaltmaize120 mlpiens100 gsviests1 saujadilles pēc garšassāls pēc garšaspipari, malti0.5 TKsinepes1 saujasīpolloki1 gab.citrons saldskābmaize

Sagatavošana

1

Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās.

2

Ābolu nomizo, izņem serdi, sagriež četrās daļās.

3

Olas cieti novāra, noloba. Sakapā lociņus. Citronu sagriež daivās.

4

Baltmaizi pārlej ar pienu, pēc pāris minūtēm nolej lieko pienu, nedaudz nospiež baltmaizi.

5

Nelielā katliņā izkausē sviestu. Sarīvē vienu olu uz rupjās rīves.

6

7

Uzstāda gaļas maļamo mašīnu (produktus var arī sīki sakapāt ar nazi, bet nav ieteicams izmantot blenderi vai virtuves kombainu, jo pastēte zaudēs struktūru).

8

Samaļ siļķes, ābolu, sīpolu, dilles, baltmaizi, divas olas.

9

Masai pievieno piparus, sāli, sinepes (ja vēlas maigāku pastēti, sinepes var nepievienot), sviestu un samaisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.

Foto: DELFI
10

Maizes šķēles pāris minūtes apgrauzdē uzkarsētā grila pannā.

11

Pastēti ziež uz maizes, pārkaisa ar rīvētu olu, lociņiem, uzspiež nedaudz citrona sulas.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!