Foto: Privātais arhīvs
Rasols ir šķietami vienkāršs, tomēr viltīgs ēdiens, tādēļ, to gatavojot, ir svarīga gan pareiza produktu sagatavošana, gan sastāvdaļu iejaukšanas kārtība un pat salātu apmaisīšanas tehnika. Savu versiju par klasiskā rasola tēmu iesaka Haldors Balodis.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi gliellopa gaļa10 olas marinēti gurķi1 diļļu buntīte ĒKgurķu marināde konservēti zaļie zirnīši250 gskābs krējums3 ĒKmajonēze "Hellman's"2 TKsinepes pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Verdošā ūdenī liek gaļu un vāra. Kad gaļa gandrīz stundu vārījusies, pieber nedaudz sāls un vāra vēl 30 minūtes - gaļu nedrīkst pārsālīt. Kad rosols būs nostāvējies, tad gaļa uzsūks visu labumu. Ja sāls būs bijis par daudz, tad rasols būs par sāļu.

2

Olas novāra cietas. Lielākos kartupeļus pārgriež uz pusēm un vāra uz vidējas liesmas, līdz tie ir mīksti, bet vēl neizšķīst. Ja kartupeļi izvārīsies pārāk mīksti, tad sanāks kartupeļu biezputra ar piedevām, nevis rosols. Vārāmajam ūdenim pievieno kādu pustējkaroti sāls. Labāk vārīt kartupeļus ar visu mizu - kad miza sāk plaisāt, tad kartupeļi gatavi.

3

Kamēr gaļa, olas un kartupeļi vārās, ieber bļodā konservētos zaļos zirnīšus un pievieno trīs ēdamkarotes majonēzes. Sīki sagriež, bet ne sasmalcina, marinētus gurķīšus un pievieno bļodas saturam. Visu apmaisa.

4

Skābajam krējumam pievieno divas lielas tējkarotes ar sinepēm un smalki sakapātas dilles. Sāli klāt nebērt! Kārtīgi samaisa.

5

Olas atdzesē,noloba, sasmalcina, liek bļodā pie gurķiem un zirnīšiem ar majonēzi.

6

Vārīto gaļu atdzesē, sasmalcina, liek bļodā virs olām, pieveno skābā krējuma un sinepju maisījumu un visu samaisa.

7

Nu laiks kartupeļiem - tos nomizo, sasmalcina, bet ne pārāk mazos gabaliņos. Kartupeļus liek bļodā pie pārējām sastāvdaļām. Uzber maltos, melnos piparus un visu ar rokām viegli apamaisa, pirkstus turot izplestus kā grābekļus.

8

Mazliet pārkaisa rasolu ar sāli un pievieno 2-3 ēdamkarotes gurķu marinējuma. Ja gurķu marinējums ļoti etiķains, tad atšķaida to ar vārītu ūdeni attiecībā 1:1. Ar rokām atkal visu apmaisa, bļodu pārklāj ar šķīvi/vāku un liek uz stundu ledusskapī. Gatavs! Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!