Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Izcili gaisīgs un atspirdzinošs deserts – citronu svaigais suflē būs ideāli piemērots saulainai dienai. To var ēst tāpat, ar kādu cepumu vai pasniegt gluži kā bērnībā, ar ogu ķīseli.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 želatīna lapas3 olas125 gpūdercukurs2 citronu miziņa un sula150 mlsaldais krējums DEKORĒŠANAI: putukrējums avenes piparmētras PIEDERUMI:6 suflē trauciņi (100 ml tilpums) cepampapīrs

Sagatavošana

1

Pirms ķeries pie gatavošanas, sagatavo trauciņus – nogriez cepampapīra sloksnes, lai tās būtu tik garas, lai nosegtu trauku malas. Platumā sloksnēm jābūt aptuveni divus centimetrus augstākām par trauciņu. Cepampapīra sloksnes apliek trauciņam un nostiprina ar līmlenti.

2

Gatavo suflē. Nelielā bļodiņā ielej aukstu ūdeni un ieliek želatīna lapas.

3

Miksera bļodā ievieto olu dzeltenumus un pūdercukuru. Kuļ tik ilgi, līdz izveidojusies dzeltena, krēmīga masa. Pēc tam tajā iecilā citronu miziņu un svaigi izspiesto sulu.

4

Kad tas izdarīts, sagatavo nelielu bļodiņu ar divām ēdamkarotēm verdoša ūdens. Ar rokām izspiež no želatīna lapām lieko šķidrumu un ievieto bļodiņā ar karsto ūdeni. Želatīnu apmaisa, lai tas ūdenī izkūst. Tad želatīnu iemaisa olu dzeltenumu un citronu sulas masā.

5

Olu baltumus ievieto sausā, tīrā bļodā un sakuļ ar mikseri stingrās jo stingrās putās. Olbaltumu stingrumu pārbauda, apgāžot bļodu – olu baltumiem jāturas pie bļodas dibena.

6

Citā bļodā sakuļ saldo krējumu stingrās putukrējuma putās. Putukrējumu pēc tam pakāpeniski iecilā olu dzeltenumu masā.

7

Pēc tam lielu ēdamkaroti ar olu baltumu masu iecilā olu dzeltenuma masā. Kad tas izdarīts, olu dzeltenumu masu lēnām pārlej bļodā ar olu baltumiem un uzmanīgi samaisa, lai masa nezaudētu gaisīgo konsistenci.

8

Kad suflē masa gatava, to salej trauciņos – tā, lai sakultās sastāvdaļas nostātos divus centimetrus virs trauciņa.

9

Suflē trauciņus ieliek ledusskapī un ļauj tiem sastingt 3-4 stundas.

10

Kad suflē sastinguši, uzmanīgi noņem cepampapīra sloksnes, lai pie tām nepieliptu krēms.

Suflē pasniedz, dekorējot ar putukrējumu, avenēm un kādu piparmētru lapiņu. Bauda kopā ar kādu kraukšķīgu cepumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!