Foto: DELFI
Varu atzīties, ka reti gatavoju ēdienus, kuru pagatavošana ir laikietilpīga, vai receptūra paredz izmantot, manuprāt, pārāk daudz sastāvdaļu. Vislabāk man patīk eksperimentēt, liekot lietā vienkāršus sezonas produktus. Šoreiz tie ir "antonovkas" āboli, kuri šogad padevusies īpaši raženi, un manā dārzā lekni sakuplojušās, vēl pirmo salnu nenokostās piparmētras. Šī sulīgā cepeša lielākie (bet ne vienīgie) plusi ir vienkāršā pagatavošanas metode un saldskābā, aromātiskā ābolu mērce, kas lieliski papildina maigo vistas gaļas garšu. Lai pārliecinātos par to, noteikti izmēģini šo recepti!
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.vistas4 gab.ķiploku daiviņas3 gab.āboli pēc garšassāls saujapiparmētras0.5 glāzebaltvīns1 TKkarija pulveris1 TKpaprikas pulveris0.5 TKcitronpipari

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem ventilatora režīmā. Sagatavo stikla veidni ar vāku. Ja tādas nav, vari izmantot jebkuru citu karstumizturīgu trauku, cepšanas laikā apklājot to ar foliju.

2

Vistu noskalo, nosusini ar papīra dvieli. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Piparmētru sakapā. Āboliem izņem serdes, sagriez tos gabaliņos.

Foto: DELFI
3

Ābolus liec bļodā, pievieno tiem kariju, pusķiploku, piparmētras, sāli un visu samaisi. Ja ar karija pulveri esi uz "jūs", iesaku šoreiz atmest aizspriedumus un neatteikties no karija pievienošanas, jo varu apsolīt, ka rezultātā karija garša nebūs izteikta vai nomācoša, bet tikai piešķirs sulīgajam vistas cepetim ļoti patīkamu garšas niansi.

Foto: DELFI
4

Nelielā trauciņā ber sāli, citronpiparus, paprikas pulveri, atlikušos piparus un visu samaisi. Ieberzē vistu no ārpuses un iekšpuses ar iegūto garšvielu maisījumu.

5

Daļu ābolu liec cepamajā veidnē, uz tiem liec vistu, kas arī ir sapildīta ar āboliem. Atlikušos ābolus izkārto apkārt vistai, tad pievieno baltvīnu.

Foto: DELFI
6

Uzliec veidnei vāku un liec visu cepeškrāsnī uz pusotru stundu.

7

Noņem vāku un turpini cept vistu grila režīmā, paaugstinot temperatūru līdz 220 grādiem.

Foto: DELFI

Pasniedz ar kartupeļu biezputru, rīsiem, bulguru vai kuskusu. Cepetis garšos lieliski arī otrā dienā, kad varēsi to griezt šķēlēs un ar saldskābo ābolu mērci baudīt uz grauzdētas maizes šķēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!