Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Cepeškrāsnī gatavotas Kijivas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas100 gsviests (ist. temp.)2 ĒKpētersīļi3 ķiploka daiviņas2 ĒKmilti sāls pipari1 liela ola (sakulta)125 grīvmaize4 ĒKsaulespuķu eļļa PASNIEGŠANAI: tvaicēti brokoļi un kartupeļi

Sagatavošana

1

Ar asu nazi iegriež vistas krūtiņā, lai iegūtu tauriņa formas filejas gabaliņu. Katru vistas fileju ieliek starp divām pārtikas plēves sloksnēm un ar gaļas āmurīti izklapē tās plānas (ap 5 mm).

2

Tad sajauc mīksto sviestu ar sakapātiem pētersīļiem, saspiestām ķiploka daiviņām un svaigi maltiem pipariem. Liek nelielu porciju garšaugu sviesta katras filejas vidū. Fileju pēc tam aizloka un nostiprina ar koka irbulīšiem. Sapildītās kotletes liek ledusskapī uz 30 minūtēm vai ilgāk.

3

Sagatavo šķīvi ar miltiem, kam pievienota sāls un pipari, citu šķīvi ar rīvmaizi un bļodiņu ar sakultu olu. Kotletes vispirms apviļā miltos, pēc tam olā un tad rīvmaizē. Kad kotletes apviļātas, tās atdzesē vēl 30 minūtes.

4

Atdzesēto gaļu vēlreiz apviļā miltos, olā un rīvmaizē.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ieliek tajā cepamo pannu, lai uzkarst. Uz plīts pannā uzkarsē eļļu un apbrūnina gaļu no visām pusēm (aptuveni 6-8 minūtes). Filejas rullīšus pēc tam liek cepeškrāsnī uz karstās pannas un cep 20 minūtes, līdz zeltainas un gatavas.

6

Pasniedz, kamēr vēl karstas, kopā ar tvaicētiem brokoļiem un tvaicētiem vai vārītiem kartupeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!