Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mājīgs un sildošs jēra gaļas sautējums, tik piemērots vēsākā un mitrākā dienā. Sautējumam vispiemērotākais būs jēra plecs vai stilbs. Gaļu sagriež gabaliņos, bet kaulu, sutinot gaļu, arī liek katlā, lai mērce būtu spēcīgāka un aromātiskāka.
150Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gjēra gaļa2 sīpoli4 kartupeļi2 ĒKeļļa1 ĒKmilti450 mlūdens1 ĒKVusteras mērce šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari daži rozmarīna zariņi1 lauru lapa15 gsviests

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 160°C. Sagriež gaļu kumosa lieluma gabaliņos, sakapā sīpolus. Nomizo kartupeļus, sagriež šķēlēs un noglabā ūdenī. Karsē čuguna katlu vai citu trauku, kurā tiks sautēts jērs, ielejot vienu ēdamkaroti eļļas.

2

Kad eļļa karsta, tajā liek apmēram pusi gaļas un apcep. Kad gaļa apcepta, to izņem no katla. Pēc tam ielej vēl vienu ēdamkaroti eļļas un apcep atlikušo gaļu, izņem no katla. Būtu jācenšas gaļu negrūstīt un negrozīt, ļaujot gaļai karamelizēties, tikai pēc tam gabaliņu griežot riņķī. Apcep arī kaulu, ja tāds ir.

3

Katlā liek sagrieztos sīpolus un, ik pa brīdim apmaisot, uz vidējas uguns karsē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Katlā liek atpakaļ gaļu (bez kaula), pāri ber miltus, izmaisa. Pamazām pievieno ūdeni, turpinot maisīt. Kad ūdens pievienots un ir uzvārījies, pielej Vusteras mērci, iegulda mērcē kaulu, pievieno rozmarīnu, lauru lapu, pēc garšas sāli un piparus.

4

Pāri jēram kārto kartupeļu šķēles, pārklājot tās viegli vienu otrai pāri. Nelielā bļodiņā izkausē sviestu un ar to apsmērē kartupeļus, apkaisa ar sāli un pipariem. Uzliek katlam vāku vai nosedz cepamo trauku ar vairākās kārtās salocītu foliju, liek cepeškrāsnī un cep 1 stundu. Pēc stundas noņem vāku vai foliju un turpina cept 45 - 50 minūtes, līdz kartupeļi kļūst gaiši zeltaini un mīksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!