Foto: Shutterstock
Vasara nebūtu vasara, ja nepagatavotu kaut ko no pirmajiem kabačiem. Gards našķis būs šīs bumbiņas, ko iemērkt kādā jogurta vai tsadziki mērcē un gardu muti notiesāt.
25Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 gab.neliels kabacis2 gab.vārīti kartupeļi (var aizstāt ar rīsiem)1 gab.sīpols svaigi zaļumi pēc izvēles50 gcietais siers1 gab.ola0.5 TKsāls milti apviļāšanai (var izmantot arī rīvmaizi) eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Uz smalkās rīves sarīvē kabaci ar visu miziņu. Ja kabacis ir liels un ar biezām sēklām, tās iepriekš izgreb.

2

Sajauc bļodā sarīvēto kabaci ar sastampātiem kartupeļiem, smalki sakapātiem sīpoliem, zaļumiem, sieru, sajaucot visu viendabīgā masā.

3

Pievieno olu, sāli un samaisi. Atstāj uz dažām minūtēm ievilkties.

4

Ja masa šķiet pārlieku šķidra, pievieno miltus un samaisi. Ja masa ir viegli saveļama bumbiņās, veido nelielas, tad apviļā miltos un liec uz dēlīša. Tā turpini veidot bumbiņas no atlikušās masas.

5

Sakarsē nelielā katliņā vai dziļā pannā eļļu, lai bumbiņas līdz pusei iemērktos eļļā, un cep zeltaini brūnas. Svarīgi eļļu kārtīgi sakarsēt. To var pārbaudīt, iemetot eļļā kriksīti kabaču masas. Ja masa neizplūst, bet kraukšķīgi apcepas, eļļa ir pietiekami karsta.

6

Eļļā cep vienlaicīgi dažas bumbiņas, ne visas uzreiz, citādi eļļa strauji atdzisīs un no kraukšķīgām bumbiņām nebūs ne vēsts.

7

Kad bumbiņas izceptas, liec tās uz papīra salvetēm, lai notek liekās taukvielas.

Pasniedz ar skābo krējumu, jogurta vai siera mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!