Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem! Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.

30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
300 gfusilli pasta eļļa cepšanai1 sīpols2 ķiploka daiviņas1 dzeltenā paprika1 sarkanā paprika1 ĒKMeksikas ēdienu garšvielu maisījums550 gliellopa maltā gaļa šķipsnasāls1 ĒKbrūnais cukurs400 mlkonservēti tomāti140 grīvēts siers svaigs koriandrs

Sagatavošana

1

Uzkarsētā eļļā pannā vai katlā apcep sakapāta sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno sakapātu ķiploku un cep vēl pāris minūtes. Tad pievieno sagrieztu papriku un cep 3 minūtes. Pannas saturam pievieno gaļu un garšvielu maisījumu, sāli un cukuru. Ik pa laikam apmaisot, cep 5 minūtes.

2

Gaļai pievieno tomātus, samaisi un liec pannai (katlam) vāku, lai sautējas 7–10 minūtes. Pannas saturam pārkaisi rīvēto sieru, izslēdz uguni un uzliec vāku. Pēc 5 minūtēm, atkal visu samaisi.

3

Kamēr kūst siers, lielā katlā uzvāri ūdeni ar pievienotu šķipsnu sāls. Ber ūdenī pastu un vāri 7 minūtes, līdz pasta ir al dente (gandrīz gatava). Nolej ūdeni. Samaisi fusilli ar gaļas mērci. Pasniedz karstu, pārbērtu ar koriandra lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!