Foto: Shutterstock
Garšīgai un sātīgai maltītei – gaileņu biezzupa.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 ggailenes (vai citas sēnes)1.5 glāzebuljons2 glāzespiens1 gab.sīpols1 gab.olas dzeltenums1 ĒKsviests1 ĒKmilti malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Sēnes nomazgā , sīki sagriež, sīpolus smalki sagriež, pievieno buljonu un visu liek traukā, kurā vārīs zupu.

2

Vāra uz lielas liesmas 8–10 minūtes, līdz sēnes gatavas.

3

Tad tās izberž caur sietu vai labāk sablenderēt, jo gailenes ir diezgan sīkstas.

4

Izkausē sviestu (1-2 minūtes), pieliek miltus, samaisa, tad pielej pienu.

5

Karsē 5-8 minūtes, līdz masa sabiezē.

6

Pievieno sablenderētās gailenes, piparus, sāli.

7

Karsē 9–11 minūtes, mazliet atdzesē, sajauc ar saputotu olas dzeltenumu un karsē 1–3 minūtes, taču neļauj uzvārīties!

Zupu pasniedz karstu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!