Foto: Shutterstock
Gaileņu mērce ar speķi piedevai pie kartupelīšiem, rīsiem vai makaroniem. Ja ir vēlme, var pievienot arī zaļumus, lai maltīte būtu aromātiskāka.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gailenes speķis sīpoli sāls malti melnie pipari saldais krējums

Sagatavošana

1

Sagriež speķi (diezgan daudz) un apcep pannā, lai tas būtu čurkstošs.

2

Tad pievieno sīpolus un apcep.

3

Uzber sāli un piparus. Pieliek sēnes, samaisa, uzliek vāku un uz lielas uguns pasautē, līdz sēnes saplok un izdalās sula.

4

Tad noņem vāku un cep līdz sula izzūd un sēnes smuki apcepas.

5

Pievieno saldo krējumu un uzvāra.

6

Izmantot var arī skābo krējumu. Tādā gadījumā uzber mērcei miltus, iemaisa, pielej pienu un krējumu.

7

Padoms: krējumu samaisa ar pienu, lai mērce būtu saldāka. Tīra skābā krējuma mērce var būt par skābu.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!