Foto: DELFI
Gaileņu mērce ar saldo krējumu, kas pārlieta pāri jaunajiem kartupelīšiem ir jūlija klasika. Šis ēdiens var rādīties pat sapņos un ir dzirdēts, ka sēņotājs pēc neveiksmīgas meža ķemmēšanas ir lējis gaužas asaras. Ja izdevies tikt kaut pie nelielas gaileņu saujas, guldi tās kabaču laiviņās, kur jau gaida pesto un siers. Bet, ja sēņojot nav izdevies tikt pie kārotā "loma", gailenes vari aizstāt ar šampinjoniem vai citām sēnēm.

Pirms ķerties pie gaileņu gatavošanas, vērts izlasīt šos padomus, lai noskaidrotu, kā tās labāk atbrīvot no gružiem un sagatavot ēšanai vai saldēšanai.

60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 saujasgailenes100 mlsaldais krējums pēc garšassviests1 gab.sīpoli2 gab.kabači pēc garšaspesto pēc garšassiers

Sagatavošana

1

Pannā izkausē piciņu sviesta un apcep tajā smalki sagrieztu sīpolu līdz zeltainumam. Pievieno gailenes un cep, līdz tās zaudējušas savu košo krāsu un kļuvušas mīkstas. Ja garšo treknāks ēdiens un veselība to atļauj, mērcei var pievienot arī speķi, šādu recepti atradīsi šeit.

2

Kabačus pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj sēklotni. Pārkaisa ar pipariem un sāli. Tikmēr bazilika pesto sajauc ar sarīvētu sieru. Kā pagatavot pesto savā virtuvē, lasi šeit. Kabaču laiviņas pilda ar siera un pesto maisījumu un šauj iekšā sakarsētā krāsnī (180 grādi), cep 30 minūtes. Pēc tam laiviņās iesēdina pa dāsnai karotei sēņu mērces un iešauj krāsnī vēl uz desmit minūtēm.

3

Ja ir luste uz izēšanos, uzber sēnēm sarīvētu sieru, tādējādi ietērpjot gailenītes brangā siera "mētelī".

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!