Foto: Pexels
Gaisīgs un vitamīniem bagāts dzērveņu uzputenis.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
0.5 ldzērvenes ūdens2 glāzescukurs1 glāzemanna

Sagatavošana

1

Ņem puslitru dzērvenes. Caurdurī izspaida sulu.

2

Mizas aplej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.

3

Kad dzērvenes uzvārās, ar putu karoti izņem mizas ārā un pievieno morsam 2 glāzes cukura. Ļauj uzvārīties. Nogriež liesmas.

4

Pievieno izspaidīto sulu, lai nezūd vitamīni. Šāds padzēriens labi palīdz arī pret temperatūru.

5

Nolej daļu uzvārītā dzēriena mazākā katlā. Pieliek vēl cukuru – pēc garšas, lai ir salds.

6

Maisot ber klāt mannu (uz ~2 litriem šķidruma ~ 1 glāzi). Manna sabiezēs.

7

Vāra, kamēr manna sabiezē un ir mīksta un noliek atdzist.

8

Gandrīz aukstu kuļ ar mikseri, kamēr kļūst gaišāks un gaisīgāks.

9

Pasniedz ar pienu.

Iesūtīja: nūtrija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!