60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 8
0.5 ldzērvenes ūdens2 glāzescukurs1 glāzemanna
Sagatavošana
1
Ņem puslitru dzērvenes. Caurdurī izspaida sulu.
2
Mizas aplej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.
3
Kad dzērvenes uzvārās, ar putu karoti izņem mizas ārā un pievieno morsam 2 glāzes cukura. Ļauj uzvārīties. Nogriež liesmas.
4
Pievieno izspaidīto sulu, lai nezūd vitamīni. Šāds padzēriens labi palīdz arī pret temperatūru.
5
Nolej daļu uzvārītā dzēriena mazākā katlā. Pieliek vēl cukuru – pēc garšas, lai ir salds.
6
Maisot ber klāt mannu (uz ~2 litriem šķidruma ~ 1 glāzi). Manna sabiezēs.
7
Vāra, kamēr manna sabiezē un ir mīksta un noliek atdzist.
8
Gandrīz aukstu kuļ ar mikseri, kamēr kļūst gaišāks un gaisīgāks.
9
Pasniedz ar pienu.
Iesūtīja: nūtrija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit