Foto: DELFI
Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
5 gab.olas5 ĒKcukurs2 TKVaniļas cukurs šķipsnasāls1 lpiens100 gmanna MĒRCEI:400 gzemenes100 gcukurs

Sagatavošana

1

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.

2

Dzeltenumiem pievieno 3 ēdamkarotes cukura un vaniļas cukuru un kārtīgi saputo - līdz masa mainījusi krāsu un cukurs izkusis.

3

Olu baltumiem pievieno sāli, 1 ēdamkaroti cukura un saputo stingrās putās.

4

Lej katlā pienu, sāk karsēt. Pievieno atlikušo cukuru un, turpinot karsēšanu uz lēnas uguns, pamazām pievieno mannu, nepārtraukti maisot – lai biezputra nesaietu kunkuļos un nepiedegtu. Manna – 100 līdz 150 gramu, jo novērojumi rāda, ka dažādu ražotāju manna mēdz dažādi uzbriest. Mums nepieciešama gaisīga, vidēji bieza putra, nevis ciets mannas klucis!

5

Kad manna sabiezējusi, sākas pats galvenais – olu pievienošana. Te jārīkojas ātri, lai gardums nepiedegtu. Maisot mannas biezputru, tai pievieno saputoto olas dzeltenumu. Turpinot maisīt (var ar putojamo slotiņu, bet es, lai iegūtu gaisīgāku bubertu, to kuļu ar mikseri - tieši katlā, kamēr karsējas), izkarsē vēl aptuveni minūti. Noceļ katlu no uguns, iecilā masā olbaltuma putas un liek vēlreiz uz uguns un izkarsē vēl kādu pusminūti.

6

Gatavs! Liek bubertu dzesēties un pasniedz ar zemeņu mērci, ko gatavo, zemenes sablendējot ar cukuru un izberžot caur sietu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!