Foto: DELFI
Nereti darba dienas vidū domas aizklīst līdz bērnudārza laikiem, kad sakārojas pasnaust diendusu un pēc saldā nomiedža panašķēties ar maigu vaniļas krēmu.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gsaldais krējums (35%)60 gcukurs80 mlpiens2 gab.olas8 gželatīns1 gab.vaniļas pāksts

Sagatavošana

1

Olas saputo ar cukuru un vaniļu. Kā meistarīgi pārgriezt vaniļas pāksti, lasi šajā rakstā.

2

Nepārtraukti maisot, pievieno uzvārītu pienu.

3

Trauku liek karsta ūdens peldē un karsē (70-80 grādos) līdz šķidrums sabiezē.

4

Pievieno uzbriedinātu želatīnu, maisot to izšķīdina un masu atdzesē līdz 25-30 grādiem. Padomus, kā izvairīties no ierastajām kļūdām, izmantojot želatīnu, atradīsi šeit.

5

Saputo krējumu, pievieno olu un piena maisījumu, pārlej traukā un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!