15Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

šķidrums no 1 bundžiņas konservēto pupiņu1 paciņa putukrējuma stindzinātāja200 mlturku zirņu milti pēc garšasmelnā sāls (kala namak)1 šķipsnacepamais pulveris PILDĪJUMAM:10 melnās olīvas1 sakapāts tomāts0.5 glāzesakapātas pētersīļu lapas2 ĒKsaldēta vai konservēta kukurūza nedaudz eļļas cepšanai

Sagatavošana

1

Šķidrumu no pupiņām ar mikseri saputo stingrās putās.

2

Turku zirņu miltus sajauc ar putukrējuma stindzinātāju, melno sāli un cepamo pulveri un, turpinot putot, pakāpeniski pievieno pupiņu šķidruma putām. Kad viss bez kunkuļiem samaisīts, ar karoti iecilā pildījuma sastāvdaļas.

3

Pannā lej eļļu, kad tā ir uzkarsusi, pievieno "omletes" masu, samazina uguni, uzliek vāku un cep apmēram 5 minūtes. Tad apgriež uz otru pusi un uz straujas uguns, neliekot pannai vāku, apcep otru pusi zeltaini brūnu.

4

Pasniedz karstu ar svaigiem dārzeņiem.

Ditas ieteikums: saputotu šķidrumu no konservētajām pupiņām, pievienojot cukuru, garšvielas, ogas vai ievārījumu, var izmantot dažādu desertu pagatavošanai, kuros parasti izmanto olu baltumus, piemēram, bezē, sambuks, zefīrs u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!