Foto: Shutterstock
Ābolkūka garda gan silta ar pienu, gan atdzisusi ar tēju vai kafiju.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
3 gab.olu dzeltenumi0.75 glāzecukurs200 gmargarīns vai sviests2 glāzesmilti0.5 TKsoda naža galssāls vaniļa1 kgnomizoti āboli3 gab.olu baltumi0.5 glāzecukurs

Sagatavošana

1

Olu dzeltenumus samaisa ar cukuru, pievieno mīkstu sviestu, sodu dzēstu ar etiķi, vaniļu, sāli, sajauc mīklu.

2

No mīklas atdala 1/5 daļu un ieliek saldētavā.

3

Pārējo liek tortes formā vai pannā ar augstām malām un izlīdzina arī gar sānu malām.

4

Nomizo ābolus, sagriež šķēlēs, liek uz mīklas (ja parastajā seno laiku tortes formā, tad ābolus liek pilnu formu līdz pašai augšai.

5

Sakuļ (un neputo!!!!) olu baltumu, palēnām pievienojot 1/2gl cukura un pārlej āboliem, pa virsu sarīvē no saldētavas izņemto mīklu, cep cepeškrāsnī uz lēnas uguns 50-60 min.

6

Garšīga gan silta, gan auksta.

Iesūtīja: pece

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!