Foto: Privātais arhīvs
Kūkas biskvītā valrieksti mijas ar rozīnēm, kokosriekstu skaidiņām un kanēli, bet rīvēti burkāni gādā par nepārspējamu sulīgumu. Jau tā kārdinošo garšu buķeti papildina maigs krēmsiera krēms, kas bagātīgi ziests starp biskvīta kārtām. Recepti iesaka Jeļena Kreismane.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:3 olas180 mlkefīrs90 mleļļa260 gcukurs2 TKkanēlis2 glāzesrīvēti burkāni200 grozīnes125 gvalriekstu kodoli100 gkokosriekstu skaidiņas250 gmilti2 TKsoda šķipsnasāls KRĒMAM:70 gsviests200 gbezpiedevu krēmsiers180 gpūdercukurs

Sagatavošana

1

Olas, kefīru, eļļu, cukuru, kanēli ieliek vienā bļodā un samaisa.

2

Pievieno burkānus, rozīnes, valriekstus, kokosriekstu skaidiņas un samaisa.

3

Pievieno miltus, sodu un sāli, samaisa līdz viendabīgai masai.

4

Krāsni uzsilda līdz 200 grādiem, masu sadala trīs daļās un salej cepamformās. Ja nav trīs cepamformu, tad var izmantot foliju. Foliju apliek apkārt cepamformai un izņem ārā, iegūstot formu, kur liet biskvīta masu. Biskvītus cep ~20 minūtes.

5

Gatavo krēmu. Bļodā sakuļ sviestu, pievieno krēmsieru un saputo, tad pievieno pūdercukuru un kuļ līdz viendabīgai masai.

6

Gatavos biskvītus atdzesē. Pirmo biskvītu pārziež ar krēmu, liek otro un atkal devīgi apziež ar krēmu, tad liek trešo biskvītu, pārklāj ar krēmu. Dekorē ar riekstiem, rīvētiem burkāniem vai biskvīta drumstalām.

7

Kūku liek uz pāris stundām ledusskapī, atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!