Foto: DELFI
Gardā ķiplokmaize ar zaļumiem būs lieliska piedeva vasarīgiem salātiem un dažādiem gaļas ēdieniem. Arī tās pagatavošana neprasa īpašas pūles. Laikietilpīgākais process ir mīklas raudzēšana, bet tu vari izmantot šo laiku savā labā, lai palasītu grāmatu, noskatītos iecienītākā seriāla jaunāko sēriju vai pagatavotu salātus, ar ko pasniegt gardo ķiplokmaizi.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gab.ķiploka daiviņas pēc garšaskapāti zaļumi500 gmilti300 mlsilts ūdens12 gsausais raugs1 TKcukurs TKsāls50 mlaugu eļļa

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Miltus izsijā, ber bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar mikseri vai rokām samīca, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla. Bļodu pārklāj ar drāniņu, noliek siltā vietā un ļauj uzrūgt aptuveni 40 minūtes, līdz mīkla divas reizes palielinājusies apjomā.

2

Cepamo veidni (23 cm diametrā) ieziež ar eļļu. Samaisa zaļumus ar eļļu un ķiplokiem, kas izspiesti caur spiedi.

3

Pārkaisa darba virsmu ar miltiem. Mīklu sadala divās daļās, katru daļu izrullē aptuveni vienāda lieluma taisnstūra formā un katru mīklas taisnstūri sarullē tā, lai iegūtu divas garenas mīklas "ruletes". Katru "ruleti" sagriež vienāda lieluma gabaliņos, tad katru mīklas gabaliņu apviļā sagatavotajā zaļumu maisījumā un vienu pie otra liek veidnē, līdz tā ir piepildīta.

4

Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj mīklai siltā vietā uzbriest aptuveni stundu.

5

Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Noņem pārtikas plēvi un liek veidni krāsnī uz aptuveni 30 minūtēm.

Foto: DELFI

Ja vēlas, var pirms cepšanas pārkaisīt ķiplokmaizi ar riekstiem vai sēkliņām.

Foto: DELFI

Recepti iesaka Antuanete Roze.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!