Sastāvdaļas
Sagatavošana
Gatavo mīklu. Miltus izsijā, ber bļodā, pievieno pārējās sastāvdaļas un ar mikseri vai rokām samīca, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla. Bļodu pārklāj ar drāniņu, noliek siltā vietā un ļauj uzrūgt aptuveni 40 minūtes, līdz mīkla divas reizes palielinājusies apjomā.
Cepamo veidni (23 cm diametrā) ieziež ar eļļu. Samaisa zaļumus ar eļļu un ķiplokiem, kas izspiesti caur spiedi.
Pārkaisa darba virsmu ar miltiem. Mīklu sadala divās daļās, katru daļu izrullē aptuveni vienāda lieluma taisnstūra formā un katru mīklas taisnstūri sarullē tā, lai iegūtu divas garenas mīklas "ruletes". Katru "ruleti" sagriež vienāda lieluma gabaliņos, tad katru mīklas gabaliņu apviļā sagatavotajā zaļumu maisījumā un vienu pie otra liek veidnē, līdz tā ir piepildīta.
Veidni pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj mīklai siltā vietā uzbriest aptuveni stundu.
Sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Noņem pārtikas plēvi un liek veidni krāsnī uz aptuveni 30 minūtēm.
Ja vēlas, var pirms cepšanas pārkaisīt ķiplokmaizi ar riekstiem vai sēkliņām.
Recepti iesaka Antuanete Roze.
Lai labi garšo!