Medus kūka, kas ir patiesi mitra, ar krējumu bagāta un gardām medus biskvīta kārtām. Un tās pagatavošana neaizņems visu dienu.
180Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
320 gmedus200 gcukurs3 olas2 TKdzeramā soda500 gkviešu milti KRĒMAM:800 gskābais krējums1 ĒKvaniļas cukurs2 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Vispirms katliņā izkausē medu, lai tas būtu šķidrs un staipīgs. Tad pievieno cukuru, kārtīgi iemaisot un ļaujot izkust.

2

Noņem katliņu no uguns, saturu maisot nedaudz atdzesē un tad pa vienai iesit olas, kuras vienmērīgi iemaisa medus un cukura masā. Pēc tam pamazām pievieno miltus, sodu un kārtīgi samaisa, lai masa kļūst viendabīga.

3

Sagatavo 5-6 cepamā papīra plāksnes uz kurām tiks veidotas kūkas kārtas, ieklāj izvēlētajā pannā. No receptē minētā mīklas daudzuma iznāk aptuveni 5-6 kārtas. Ar slapju karoti (daudz vieglāk ir ar slapjām rokām) ņem mīklu un taisa cik vien plānu kārtu var.

4

Katru kūkas kārtu cep iepriekš līdz 200°C sakarsētā krāsnī aptuveni 8-10 minūtes, līdz tā kļuvusi viegli brūna. Pēc cepšanas mazliet atdzesē.

5

Bļodiņā sajauc skābo krējumu ar vaniļas cukuru un cukuru. Jāuzmanās ar cukura pievienošanu, jo mīkla ir salda un skābajam krējumam cukurs nepieciešams vien pavisam nedaudz.

6

Uz paplātes vai kūku šķīvja liek pirmo izcepto mīklas kārtu, to pārlej ar skābo krējumu. Turpina likt mīklas kārtas un pildījumu citu uz citas. Kūkas virskārtu apsmērē ar skābo krējumu, pārkaisa ar mīklas drupačām, riekstiem vai ogām, piemēram, dzērvenēm. Atstāj kūku uz nakti (ja krējums būs bagātīgāk sasmērēts pietiks ar 4-6 stundām), tad tā būs kārtīgi ievilkusies.

Iesūtīja: Anna Silvija Diša

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!