Foto: DELFI
Neesmu saldumu cienītāja un saldiem eksperimentiem virtuvē ļaujos reti, tādēļ prieks, ka mans pirmais mēģinājums pagatavot ruleti vainagojās panākumiem. Turklāt tas nemaz nebija tik sarežģīti kā varētu domāt, tādēļ arī tev noteikti izdosies! Vienkārši seko receptē sniegtajiem norādījumiem un notraus putekļus no miksera – tam būs krietni daudz darāmā.

Svarīgi! Visi ēdamkarotēs norādītie produktu daudzumi pievienojami ar kaudzi nevis "strīķēta" ēdamkarote.

60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzebrūkleņu-ābolu biezenis BISKVĪTA MĪKLAS PAMATNEI:4 gab.olas3 ĒKmilti1 ĒKkartupeļu ciete4 ĒKcukurs1 šķipsnasāls0.5 TKcepamais pulveris LAIMA KRĒMAM:120 mlsaldais krējums3 ĒKskābs krējums1 laims1 ĒKcukurs1 ĒKželatīns

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Gatavo biskvīta mīklu. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru un ar mikseri kuļ, līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.

3

Baltumiem pievieno sāli un sakuļ stingrās putās. Sajauc miltus ar cietu un cepamo pulveri, iesijā olu baltumu masā, pievieno arī sakultos dzeltenumus un uzmanīgi iemaisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences gaisīga mīkla.

4

Mīklu lej uz cepamā papīra un ar konditorejas lāpstiņu izlīdzina aptuveni centimetru biezā taisnstūra formā.

5

Liek krāsnī cepties uz 10–12 minūtēm, līdz biskvīts ir skaisti zeltains.

6

Pa to laiku gatavo krēmu. Želatīnu pārlej ar vēsu ūdeni un uzbriedina. Saldajam krējumam pievieno cukuru un sakuļ līdz putukrējuma konsistencei. Iemaisa uz smalkās rīves sarīvētu laima miziņu, laima sulu, skābo krējumu un karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu.

7

Vēl siltu biskvītu uzmanīgi atdala no cepamā papīra un pagriež ar poraino pusi uz augšu. Uz porainās puses klāj brūkleņu–ābolu biezeni (to var aizstāt ar jebkādu citu sev tīkamu ievārījumu vai biezeni). Virs biezeņa vienmērīgi izklāj krēmu.

8

Ruleti saritina, nofiksē ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

9

Tad pārkaisa ar pūdercukuru,rīvētu laima miziņu, griež šķēlēs un pasniedz.

Foto: DELFI

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!