Foto: Shutterstock
Zemeņu torte ar biezpiena krēmu - laba ar to, ka nav pārlieku salda.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

80 gsviests5 olas200 gcukurs140 gmilti750 gzemenes pūdercukurs500 gbiezpiens150 gvaniļas jogurts20 gvaniļas cukurs6 plāksnītes želatīna300 gsaldais krējums

Sagatavošana

1

Izkausē sviestu. Olas saputo ar 100 g cukura. Iesijā miltus, uzmanīgi iecilā, tad iemaisa nedaudz padzisušo sviestu.

2

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem, mīklu lej formā, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar rīvmaizi vai samaltām mandelēm. Cep 30 - 40 minūtes (kamēr kociņš sauss)

3

Zemenes notīra, pārgriež uz pusēm. Atdzisušo biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm.

4

Biezpienu un vaniļas jogurtu samaisa. Uzbriedinātu želatīnu (6 plāksnītes želatīna vai 1 mazā paciņa) ūdens peldē izkausē, tajā iemaisa pāris karotes biezpiena, pēc tam samaisa ar visu pārējo biezpienu. Atdzesē masu, kamēr tā sāk želēt. Saputo saldo krējumu un iemaisa biezpienā.

5
6

Uz apakšējās biskvīta daļas ziež pusi biezpiena masas, tad izkārto pusi zemeņu, uzliek otru biskvītu, ko pārsmērē ar atlikušo biezpiena masu.

7

Torti liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām. Īsi pirms pasniegšanas tortes virsu dekorē ar atlikušajām zemenēm.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!