Foto: Shutterstock
Gardai maltītei aknu stroganovs ar sīpoliem, sēnēm un sālītiem gurķiem.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gliellopa aknas2 sīpoli saujasēnes2 sālīti gurķi1 TKcitronu sula1 TKsinepes sāls malti melnie pipari3 ĒKkausētais siers2 ĒKkausētais siers250 gskābs krējums

Sagatavošana

1

Sīpolus un gurķus sīki sagriež. Sēnes sasmalcina.

2

Kausētā, sakarsētā sviestā 4–5 minūtes apcep strēmelītes sagrieztas, miltos apviļātas aknas, kas iepriekš atbrīvotas no plēvēm un cīpslām.

3

Gaļai pievieno sīpolus, sēnes un turpina cept 4–5 minūtes. Tad pievieno citronu sulu, sinepes, sāli, piparus un gurķus.

4

Iemaisa krējumu un kausēto sieru, kad mērce sāk burbuļot, uz lēnas uguns pasutina to vēl 3–4 minūtes.

5

Pasniedz ar rīsiem, griķiem, makaroniem vai kartupeļiem.

Padoms: aknu stroganova gatavošanai vari izmantot arī atlaidinātas sēnes no saldētavas krājumiem.

Iesūtīja: sashag

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!