40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gliellopa aknas2 sīpoli saujasēnes2 sālīti gurķi1 TKcitronu sula1 TKsinepes sāls malti melnie pipari3 ĒKkausētais siers2 ĒKkausētais siers250 gskābs krējums
Sagatavošana
1
Sīpolus un gurķus sīki sagriež. Sēnes sasmalcina.
2
Kausētā, sakarsētā sviestā 4–5 minūtes apcep strēmelītes sagrieztas, miltos apviļātas aknas, kas iepriekš atbrīvotas no plēvēm un cīpslām.
3
Gaļai pievieno sīpolus, sēnes un turpina cept 4–5 minūtes. Tad pievieno citronu sulu, sinepes, sāli, piparus un gurķus.
4
Iemaisa krējumu un kausēto sieru, kad mērce sāk burbuļot, uz lēnas uguns pasutina to vēl 3–4 minūtes.
5
Pasniedz ar rīsiem, griķiem, makaroniem vai kartupeļiem.
Padoms: aknu stroganova gatavošanai vari izmantot arī atlaidinātas sēnes no saldētavas krājumiem.
Iesūtīja: sashag
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit