Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sacepums var būt gards arī bez gaļas, un šī recepte tam ir spilgts piemērs. Krēmīgā kartupeļu biezputra virspusē sacepumu padara neparastāku, bet sulīgie dārzeņi piešķir ēdienam nepieciešamo sātīgumu. Šo sacepumu noteikti par labu atzīs gan veģetārieši, gan tie, kuru maltīte bez gaļas nav maltīte.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
150 gsarkanās lēcas1.2 kgkartupeļi1 ĒKvīnogu kauliņu eļļa1 liels, smalki sakapāts sīpols2 mizoti un gabalos sagriezti burkāni2 mizoti un gabalos sagriezti pastinaki3 smalki sakapāti seleriju kāti2 smalki sakapātas ķiploka daivas750 mldārzeņu buljons2 ĒKtomātu pasta5 ĒKpiens2 ĒKolīveļļa3 ĒKsmalki sakapāti maurloki

Sagatavošana

1

Ieber katlā lēcas, pārlej ar verdošu sālsūdeni un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz tā kļuvušas mīkstas. Paralēli otrā katlā novāra kartupeļus.

2

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.

3

Sakarsē pannu ar eļļu, pievieno sīpolus un uz lēnas uguns apcep 5 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno burkānus, pastinaku, seleriju, ķiplokus un cep visu kopā 5 minūtes. Pievieno buljonu, tomātu pastu un sautē dārzeņus 20 minūtes.

4

Nokāš kartupeļus, pievieno pienu, olīveļļu un izveido krēmīgu biezputru.

5

Nokāš lēcas, pievieno tās dārzeņu maisījumam un kārtīgi apmaisa.

6

Izkārto dārzeņus dziļā cepamajā traukā. Pa virsu tiem izvieto no kartupeļu biezputras izveidotus plācenīšus un liek cepeškrāsnī cepties aptuveni 20 minūtes vai tik ilgi, līdz kartupeļi kļuvuši zeltaini brūni.

7

Pasniedz ar svaigiem maurlokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!