Foto: Shutterstock
Lai sagatavotu gardo šokolādes dzērienu, vispirms jāsagatavo šokolādes dzēriena maisījums. To noglabā cieši noslēdzamā traukā, un, kad vien vēlies šokolādes dzērieni, uzkarsē krūzīti piena un iemaisi 2 ēdamkarotes šokolādes maisījumu.
10Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gtumšā šokolāde100 gkakao100 gpūdercukurs50 gkukurūzas ciete šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Šokolādi salauž gabaliņos, atdzesē pusstundu ledusskapī, pēc tam elektriskajā smalcinātājā samaļ pulverī. Turpat blenderī pievieno kakao pulveri, pūdercukuru, kukurūzas cieti (tā padarīs dzērienu krēmīgāku), šķipsnu sāls. Maisījumu pulsa režīmā 3 reizes vēlreiz samaļ. Iegūto pulveri liek cieši noslēdzamā traukā un uzglabā. Vienai krūzītei nepieciešamas 2 ēdamkarotes šokolādes pulvera.

2

Ja gatavo diviem cilvēkiem, tad katliņā iemēra divas krūzītes piena, pieber 4 pilnas ēdamkarotes šokolādes pulvera un karsē pienu, to ar olu kuļamo slotiņu nepārtraukti maisot.

3

Pienu uz nelielas uguns uzvāra un turpina maisot vārīt 2 – 3 minūtes, jo kukurūzas miltiem ir nedaudz jākarsējas, lai dzēriens iegūtu krēmīgu konsistenci.

Kad dzēriens ieliets krūzītēs, to var papildināt vēl ar dažādām garšvielām. Piemēram, uzkaisīt papildus šokolādes skaidiņas, kanēli, uzrīvēt muskatriekstu. Šokolādes dzērienu var papildināt arī ar sakultu putukrējumu, rotāt ar zefīra gabaliņiem. Lai garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!